افزایش تاثیرگذاری تحولات دیجیتالی بر صنعت گردشگری

چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۴:۰۰ 5 سال پیش

افزایش تاثیرگذاری تحولات دیجیتالی بر صنعت گردشگری

عصر سفر- توجه رسانه‎ها و فعالان صنعت توریسم زمانی به موضوع تحول دیجیتال (Digital Transformation) جلب شد که سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) «گردشگری و تحول دیجیتالی» را به‌عنوان شعار روز جهانی جهانگردی سال 2018 اعلام کرد. این نام‎گذاری نشان از اهمیت موضوع تحول دیجیتال و تاثیر آن بر رشد پایدار صنعت گردشگری دارد.

سرویس : اخبار

به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از دنیای‌اقتصاد، ضریب نفوذ اینترنت در سال‎های اخیر در همه کشورهای دنیا رشد زیادی داشته و با توجه به آمارهای سال 2017، بیش از 80 درصد افراد در کشورهای توسعه یافته و بیش از 40 درصد افراد در کشورهای در حال توسعه از اینترنت استفاده می‎کنند. براساس آمار وب‌سایت internetworldstats.com ایران در سال 2000 تنها 250 هزار کاربر اینترنت داشت که این رقم در سال 2019 به حدود 63 میلیون نفر و رشد 25 هزار درصدی رسیده است. استفاده 80 درصد مردم ایران از خدمات اینترنت، نشان از این دارد که کسب‌وکارهای ایرانی باید با سرعت بیشتری در مسیر تحول دیجیتال گام بردارند. در میان صنایع مختلف، نقش ابزارهای دیجیتال بر صنعت توریسم بسیار پررنگ‎ است. امروزه افراد با کمک همین ابزارها در هر منطقه‌ای که زندگی می‎کنند می‌توانند طبیعت، آثار باستانی و تاریخی و صنایع‎دستی شهر یا روستای خود را به تمام جهان معرفی کنند. شرکت‎های عرضه‌کننده خدمات آنلاین سفر نیز می‎توانند با کمک ابزارهای دیجیتال، داده‎های کاربران را تجزیه و تحلیل کرده و براساس تجربیات سفرهای قبلی هر کاربر، مسیر سفر او را آسان‎تر کنند.

همان‌طور که پیش‎تر گفته شد، تحول دیجیتال با آسان کردن مسیر سفر، معرفی مناطق دیدنی و جاذبه‎های توریستی و نشان دادن تصویر واقعی از شهرها و روستاهای دور و نزدیک باعث رشد گردشگری می‎شود. به همین دلیل UNWTO شعار روز گردشگری سال 2019 را «گردشگری و شغل، آینده ای بهتر برای همه» در نظر گرفته است. ایران در سال‌های اخیر رشد خوبی در صنعت گردشگری آنلاین داشته و در حال حاضر شرکت‎های زیادی در این کشور مشغول ارائه خدمات آنلاین سفر به افراد هستند.

براساس آمارهای جهانی، بیش از نیمی از افراد در سراسر جهان ترجیح می‎دهند برنامه‎ریزی سفر خود را به‌صورت آنلاین انجام دهند. این آمار در ایران نیز به حدود 30 تا 40 درصد می‌رسد که برای یک کشور در حال توسعه، رقم امیدوار‌کننده‎ای است؛ هرچند با توجه به بسترهای موجود فرصت رشد بیشتری دارد.