دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸:۰۰ 6 سال پیش
فرودگاه بینالمللی مشهد در رتبه بندی جهانی رتبه ۱۲ را کسب کرد
عصر سفر- مدیر عامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد در رتبه بندی جهانی در خصوص پایش ارائه خدمات، رتبه 12 را در میان 88 فرودگاه بینالمللی دنیا کسب کرده و در این زمینه الگویی برای سایر فرودگاههاست.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایرنا، سیاوش امیرمکری روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی افزود: فرودگاه مشهد به عنوان دومین فرودگاه بزرگ کشور از نظر وسعت و عملیات پروازی در میان 53 فرودگاه متعلق به شرکت فرودگاههای ایران از بهترین فرودگاههای کشور از جهت دارابودن زیرساخت برای ارائه خدمت به مسافران است.
وی ادامه داد: سهم حمل و نقل هوایی کل کشور در بین سایر روشهای حمل و نقلی بین سه تا پنج درصد است ولی این سهم در مشهد حدود 20 درصد است که بیانگر تقاضای بالای سفر به این استان است لذا باید برنامه توسعهای متناسب با این شرایط در فرودگاه مشهد اجرا شود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران گفت: طی سالهای گذشته زیرساختهای خوبی در این فرودگاه ایجاد شده است و ظرفیت اسمی این فرودگاه حدود 6 میلیون نفر است اما به راحتی تا 10 و نیم میلیون نفر پذیرش داشته است.
امیرمکری افزود: با توجه به تبدیل شدن مشهد به مقصد گردشگری مذهبی، ایجاد فرودگاه جدید بین المللی در مشهد با ظرفیت 50 میلیون مسافر از درخواستهای استاندار خراسان رضوی است و میتواند جزء برنامه های میان مدت باشد.
وی ادامه داد: تعهدات لازم برای انجام مطالعات و اجرایی شدن این مهم با سرمایهگذاری بخش خصوصی به استاندار و وزیر راه و شهرسازی داده شده است اما در کنار آن باید برنامههای توسعه ای فرودگاه مشهد دنبال شود و پروژه ایجاد باند سوم برای کاهش آلودگی صوتی نیز در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران با اشاره به عملکرد محمد باقر قاسم زاده مدیرکل پیشین فرودگاههای خراسان رضوی گفت: اقدامات خوبی در دوران فعالیت وی در فرودگاه مشهد رقم خورد که باید این اقدامات ادامه یابد و مدیرکل جدید فرودگاههای خراسان رضوی نیز در این حوزه از مدیران پرتلاش است و امید است که حضورش در خراسان رضوی مایه خیر و برکت باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم بر عملیاتی شدن شهر فرودگاهی در مشهد تاکید و تصریح کرد: ساخت شهر فرودگاهی در شان امام رضا (ع) هرچه زودتر باید عملیاتی شود.
احمد یزدان پناه افزود: توافقاتی در این خصوص با شهرداری مشهد داشته ایم تا با تهاتر بتوانیم با همکاری بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت مشاوران داخلی و خارجی این مهم را محقق کنیم.
مدیرکل پیشین فرودگاههای خراسان رضوی هم در این مراسم گفت: سال 93 در فرودگاه مشهد مسافران خارجی در ترمینال خارجی این فرودگاه مشکل داشتند با این توضیح که در ترمینال 2 فرودگاه مشهد به عنوان ترمینال ورودی و خروجی مسافران خارجی سالانه یک میلیون و 500 هزار مسافر جا به جا میشدند.
محمد باقر قاسم زاده افزود: این درحالی بود که در ترمینال حج با 10 هزار متر مساحت سالانه تنها 100 هزار نفر در سال جا به جا میشدند که با همکاری با مجموعه استان فضای ترمینال حج به ترمینال ورودی پروازهای خارجی و ترمینال 2 نیز به ترمینال خروجی مسافان خارجی تبدیل شد.
وی ادامه داد: در ترمینال داخلی فرودگاه مشهد نیز در سال 93 حدود هفت میلیون مسافر جا به جا میشد که این رقم در سال 96 به 10 و نیم میلیون مسافر رسید که با بهسازی چهار هزار متر مربع ترمینال داخلی مشکلی برای این میزان افزایش ایجاد نشد با این همه توسعه ترمینال داخلی ضروری است.
مدیرکل پیشین فرودگاههای خراسان رضوی گفت: افتتاح ساختمان پلیس فرودگاه، افزایش کانترها از 14 کانتر در پرواز داخلی به 40 کانتر، ساماندهی تاکسیرانی، اتصال متروی مشهد به فرودگاه به عنوان نخستین شهر در کشور و افزایش امکانات رفاهی کارکنان فرودگاه از دیگر اقدامات صورت گرفته طی پنج سال گذشته است.
قاسم زاده افزود: در طول پنج سال گذشته حدود 40 میلیون مسافر از طریق این فرودگاه با حدود 270 هزار پرواز جا به جا شدند و به رغم وجود چند حادثه بد، خوشبختانه برای هیچ مسافری اتفاقی نیفتاد.
وی ادامه داد: در فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد طی این مدت خودرایی وجود نداشت و خوشبختانه این فرودگاه تا کنون عملکرد مثبتی داشتهاست چون خدمت در مشهد خدمت به زائر امام رضا (ع) است و وقفه در کار فرودگاه نباید رخ دهد و هر کجا نیز لازم باشد در خدمت زائران خواهم بود.
او از استاندار خراسان رضوی، اصحاب رسانه و تمام کسانی که طی این مدت با مجموعه فرودگاههای خراسان رضوی همکاری داشتند نیز تشکر کرد.
در این مراسم از زحمات محمد باقر قاسم زاده قدردانی و محمود امانی نیز به عنوان مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی منصوب شد.
قاسم زاده از سال 93 مدیرعامل شرکت فرودگاه های خراسان رضوی بود که امروز بازنشسته شد و امانی نیز در کارنامه کاری خود مدیریت کل فرودگاه های یزد، خراسان شمالی و هرمزگان را ثبت کرده است.
فرودگاه بینالمللی شهید هاشمی نژاد مشهد روزانه محل رفت و آمد 40 هزار مسافر است. این فرودگاه 540 هکتاری پس از فرودگاه مهرآباد تهران، دومین فرودگاه پرترافیک در ایران است که به طور میانگین روزانه 180 پرواز و در زمان اوج مسافرتها تا 250 پرواز ورودی و خروجی در آن انجام می شود.