خطرات گم شدن گذرنامه از زبان رئیس پلیس بین‌الملل ناجا

شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۸:۰۰ 6 سال پیش

خطرات گم شدن گذرنامه از زبان رئیس پلیس بین‌الملل ناجا

عصر سفر- رئیس پلیس بین‌الملل ناجا در یادداشتی به چگونگی حفظ اسناد و مدارک مسافرت خارج از کشور پرداخته و به مردم درمورد گم شدن گذرنامه و بهره‌برداری‌های غیرقانونی و خطرناک از آن هشدار داده است.

سرویس : اخبار

به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایرنا، سردار هادی شیرزاد در این یادداشت تصریح کرده است: گذرنامه شما در دست افراد نادرست، مانند سلاح است؛ گذرنامه شما در هر زمان و مکان به اندازه کارت اعتباری شما با ارزش است. گذرنامه های سرقت شده و گمشده برای تروریست ها و جنایتکاران بین المللی که از آنها برای عبور از مرزهای غیر مجاز و غیر قانونی استفاده می‌کنند، بسیار ارزشمند است. در چندین حمله تروریستی مهم دهه‌های اخیر، عاملان ترور با استفاده از گذرنامه‌های نامعتبر برای پنهان کردن هویت خود در سطح بین المللی سفر کرده‌اند.

وی افزود: گذرنامه گمشده یا دزدیده شده می‌تواند به فراریان برای فرار از عدالت، سفر تروریست ها به مناطق درگیری و شبکه های قاچاق انسان برای قربانیان خود در مرزها کمک کند. حتی اگر کسی قصد سفر با گذرنامه شما را نداشته باشد، باز هم می‌تواند شما را در مقابل سرقت هویت (سوء استفاده از هویت شما) آسیب پذیر کند. هرکسی می‌تواند از گذرنامه شما برای افتتاح حساب بانکی به عنوان بخشی از روند پولشویی در جهت مقاصد جنایی استفاده کند.

رئیس پلیس بین الملل ناجا در بخش دیگری از این یادداشت آورده است: از آنجا که نحوه گزارش گذرنامه گمشده یا سرقت شده در کشورها متفاوت است موضوع را فوراً به پلیس یا مقام مسئول دیگر گزارش دهید. در برخی کشورها شما می توانید گذرنامه خود را به صورت آنلاین در وب سایت رسمی دولت خود لغو کنیدکه ممکن است شما نیاز به پر کردن فرم در ایستگاه پلیس محلی خود را داشته باشید.

سردار شیرزاد افزود: هنگامی که گذرنامه خود را مفقود یا مسروقه گزارش می‌کنید، پلیس کشور شما مطابق با رویه های عملیاتی استاندارد ملی آنها را وارد پایگاه داده ملی خود می‌کند و متعاقبا کشور شما این داده ها را از طریق شبکه امن پلیس بین الملل (معروف بهI-24/7) با اینترپل به اشتراک می‌گذارد و به پایگاه داده SLTD (سامانه گذرنامه های مفقوده و مسروقه) اینترپل می رود.

وی ادامه داد: مقام‌های اجرایی در مبادی ورودی، مانند فرودگاه ها و گذرگاه های مرزی در کشورهای عضوسازمان اینترپل می‌توانند یک سند مسافرتی را در بانک اطلاعاتی SLTD بررسی کنند تا در عرض  چند ثانیه نتیجه گرفته و ببینند آیا این سند معتبر است یا نه. اگر جستجو در بانک اطلاعاتی مثبت (مفقوده یا مسروقه) اعلام شد، پلیس می‌تواند اقدامات پیگیری را انجام دهد، به عنوان مثال برای سؤال یا بررسی های بعدی از ادامه سفر، فرد جلوگیری می کند.

در این یادداشت تصریح شده است:‌ اگر گذرنامه گمشده را به پلیس و یا مقام های دیگر گزارش داده اید و دوباره آن را پیدا کردید، موضوع را به پلیس گزارش دهید و سعی کنید با آن سفر نکنید چراکه مطابق با رویه ها و مقررات ملی کشور خود، دیگر برای سفر معتبر نخواهد بود.

سردار شیرزاد افزود: چنانچه قصد دارید از گذرنامه که قبلا مسروقه گزارش شده دوباره استفاده کنید، پلیس مرزی می‌تواند شما را برای بررسی اسناد، متوقف کند که باعث ایجاد استرس و اتلاف وقت شما خواهد شد، بدون اینکه هیچ تضمینی برای ادامه سفر خود داشته باشید.