گردشگری با طعم تخریب محیط زیست

يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰:۰۰ 6 سال پیش

گردشگری با طعم تخریب محیط زیست

عصر سفر- گردشگری در مازندران همواره با طعم تلخ تخریب محیط زیست است چراکه محموعه ای از عوامل فرهنگی و ساختاری، دست به دست هم داده تا طبیعت، ساحل، کوه و دشت بی نصیب از زباله های برجای مانده از مردم بومی و گردشگران نباشد.

سرویس : اخبار

به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایرنا، با یک نگاه می توان انواع پلاستیک تا مانده های غذا، پوست مرکبات، میوه و نیز انواع شیشه ها و بطریهای پلاستکی را درجای جای جاده ها، دامن طبیعت و پارکهای جنگلی مازندران مشاهده کرد که به راحتی از سوی مردم رها می شود.
مازندران با دارا بودن موقعیت های ممتاز طبیعی ، تاریخی ، گردشگری و کشاورزی همه ساله میزان میلیون ها مسافر و گردشگر است که با پیشرفت تکنولوی حمل و نقل این میزان گردشگر روبه فزونی است در حالی که بسترهای لازم همزمان در همه بخش ها خصوصا در بخش خدمات شهری رشد نکرده است.
بر اساس امار منتشر شده میزان تولید زباله در سطح استان هم اکنون روزانه 3 هزار تن است و این رقم در نوروز به شش هزار تن می رسد.
اگرچه فعالان محیط زیست و سازمان های مردم نهاد، گام های بلندی در زمینه کاهش آسیب به طبیعت مازندران برداشته اند اما این تلاش ها در برابر وسعت تخریب تاکنون انچنان موثر نبوده است.
*کیلومترها به دنبال سطل زباله
یک فعال محیط زیست در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مازندران، کلانشهری با انبوه گردشگران است که در کنار آثار مثبت گردشگری، برخی پیامدهای ناگوار را هم در این زمینه شاهد هستیم.
نرگس مهدئی با بیان اینکه مردم باید آگاه شوند که آسیب رساندن به محیط زیست چه مخاطراتی برای آنها خواهد داشت، تصریح کرد: معرفی فرهنگ و طبیعت مازندران به گردشگران، یکی از راه های جلوگیری از آسیب به زیست بوم این منطقه است.
وی با اشاره به اینکه پارک های جنگلی در اختیار پیمانکاران بخش خصوصی است و گردشگران برای ورود به این نقاط، هزینه ورودی می پردازند، خاطرنشان کرد: گاهی در پارک های جنگلی هم تا کیلومترها، سطل زباله ای وجود ندارد تا مردم زباله را در سطل زباله قرار دهند و به نظر می رسد در این زمینه با ضعف مواجه هستیم.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه شعار نریختن زباله در محیط زیست، از سوی مسئولان مختلف سر داده می شود، اظهار کرد: ما هنوز در پاکسازی شهرها با مشکل مواجه هستیم و کمبود سطل زباله در برخی نقاط شهری هم مشاهده می شود و یا اینکه سطل های زباله شکسته بوده و با ایرادهایی همراه هستند که این یک آسیب است.
مهدئی با اشاره به اینکه زباله معضل بزرگی در مازندران است و با حجم گردشگرانی که به استان وارد می شوند با کوه زباله مواجه می شویم، افزود: مدیریت این حجم از زباله مهم است چرا که الان هم با حجم بسیار زیاد زباله تفکیک نشده شهری مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه افراد بسیاری داوطلب هستند تا در طرح های پاکسازی محیط زیست، فعالیت کنند و این ظرفیت باید از سوی مسئولان به مشارکت گرفته شود، گفت: بخشی از گردشگران، ناآگاهانه در حال تخریب محیط زیست هستند و نمی دانند چه اثرات زیان باری بر سلامت حیوانات جنگل، به بار می آورند.
گفت: فعالان محیط زیست، طرحی ارائه کردند مبنی بر اینکه مشوق هایی در نظر گرفته شود تا گردشگران پس از استفاده از طبیعت، نسبت به جمع آوری زباله ای که تولید شده اقدام کنند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح هزینه های زیست محیطی حضور گردشگران کاهش می یابد، افزود: می توان در پارک های جنگلی، در قبال اینکه گردشگران زباله خود را جمع آوری کرده و در سطل های زباله ریخته اند، مبلغ ورودی را به آنها برگرداند.
این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه در واحدهای بوم گردی هم می توان مسائل زیست محیطی را برای گردشگران، پررنگ کرد، ادامه داد: اینکه گردشگران از ویژگی جنگل های هیرکانی، مطلع شوند و بدانند در چه فضایی قرار دارند این می تواند به حفظ محیط زیست کمک کند.
اگرچه در برخی نقاط ممکن است سطل زباله ای پیدا نکنیم تا زباله را در آن بریزیم اما این دلیلی بر ریختن زباله در طبیعت نیست و «مازندران پاک» طرحی است که استاندار مازندران اعلام کرده بر اساس این طرح، پاکسازی مازندران انجام شود و استانی تمیز و پاکیزه را در اختیار گردشگران قرار دهیم و همان استان پاکسازی شده را تحویل بگیریم.
**مردم به ریختن زباله در طبیعت حساس شده اند
مدیرکل محیط زیست مازندران در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در سال های اخیر سازمان های مردم نهاد و رسانه ها ورود خوبی به مسائل زیست محیطی داشته اند و مردم را در این زمینه حساس کرده اند.
حسینعلی ابراهیمی با بیان اینکه فرهنگ سازی مناسبی از سوی رسانه ها انجام شده و اگر کسی در طبیعت زباله بریزد مردم تذکر می دهند، افزود: بسیاری از مردم محلی و گردشگران، پس از استفاده از طبیعت، زباله تولیدی خود را در سطل های زباله می ریزند و زباله ای در محل باقی نمی گذارند.
وی با اشاره به اینکه در مقابل این افراد، همچنان گروه هایی از گردشگران زباله را در طبیعت رهاسازی می کنند، گفت: توجه ما به مقوله فرهنگ سازی است تا از این طریق بتوانیم از آسیب به محیط زیست پیش گیری کنیم.
این مسئول با بیان اینکه استاندار مازندران طرح «مازندران پاک» را مطرح کرده و می توانیم با پاکسازی استان، این معنا را به گردشگران تفهیم کنیم که از ریختن زباله در طبیعت و تخریب محیط زیست، خودداری کنند، ادامه داد: در کنار اجرای این طرح، نیاز است دستگاه های متولی در زمینه پسماند، گشت های روزانه داشته باشند و مانع از ایجاد منظر نازیبا در استان شوند.