دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷:۰۰ 6 سال پیش
معاون اول رئیسجمهور ظرفیت بازار توریسم را تشریح کرد؛
تامین ارز با تقویت بازار گردشگری
عصر سفر- معاون اول رئیسجمهور ظرفیت بازار توریسم را تشریح و بازار گردشگری و صنایع دستی را بسیار تاثیرگذار بر توسعه اقتصادی و اشتغالزایی کشور دانست.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از دنیای اقتصاد، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که با حضور وزرای گردشگری، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، عنوان کرد: حراست و حفاظت از میراث فرهنگی در واقع نگهداری از هویت کشور است؛ زیرا افکار عمومی و نخبگان کشور حساسیت ویژهای نسبت به میراثفرهنگی، تمدنی و مفاخر کشور دارند و ضروری است که برنامهریزی دقیقی برای حفاظت از این آثار و تمدن ایرانی انجام شود.
معاون اول رئیسجمهور تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه را فرصتی پر اهمیت دانست و گفت: با مدیریت منسجمتر و همهجانبهتر میتوان در سه بخش میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تحول و بهبود قابل توجهی را ایجاد کرد؛ زیرا این بخشها نقش اثرگذاری بر توسعه اقتصادی و اشتغالزایی کشور دارد و توان تامین ارز مورد نیاز کشور و ایجاد فرصتهای شغلی نیز در حوزههای صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری نهفته است. به گزارش «دنیایاقتصاد» آمار رسمی هفت ماهه امسال نشان میدهد که در این مدت 5 میلیون و 890 هزار و 952 گردشگر به ایران سفر کردهاند که طبق این آمار و با توجه به اینکه مسوولان این وزارتخانه اعلام کردهاند که ماههای باقیمانده سال ماههای پرطرفدار برای توریستهای خارجی است به احتمال خیلی زیاد آمار یکساله 98 ورود گردشگر به ایران در پایان امسال از 10 میلیون نفر عبور خواهد کرد. با توجه به اینکه هر توریست خارجی بهطور متوسط رقمی معادل 1485 دلار در مدت زمان اقامت توریستی خود در ایران هزینه میکند، بنابراین تا پایان سال حداقل 14 میلیارد و 850 میلیون دلار درآمد از محل بازار گردشگر خارجی نصیب کشور خواهد شد و به همین میزان ارز وارد کشور میشود.
طبق آمارها 3 درصد از کل اشتغالزایی در کشور مربوط به حوزه گردشگری است. علاوهبر آن 4 درصد از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در کشور نیز به این حوزه اختصاص مییابد. به علت نیاز به سرمایهگذاری اندک برای راهاندازی یک کسبوکار در حوزه گردشگری امروزه بسیاری افراد با سرمایه حداقلی 50 تا 100 میلیون تومان توانستهاند در حوزه اقامتگاههای گردشگری یک اقامتگاه بومگردی در یکی از روستاها راهاندازی و علاوهبر کسب درآمد اشتغالزایی نیز بکنند.
در همین راستا علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اشتغالزایی فراوان بخش گردشگری با سرمایهگذاری اندک و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در بخش گردشگری، علاوه بر ارزآوری به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز منجر شده است. در این شورا علاوه بر اینکه تاکید و توصیههایی از سوی معاون اول رئیسجمهور داشت، مصوبه مهمی نیز به تایید رسید که در این مصوبه به مراقبت و تابآوری اماکن تاریخی و میراثی در مقابل حوادث غیرمترقبه همچون آتشسوزی تاکید شده است تا با برنامه جامع مدیریت بحران بازارهای تاریخی و تامین تجهیزات و ساماندهی تاسیسات شهری و روستاهای دارای بناهای ارزشمند، در برابر حوادث و مخاطرات جدی و محیطی حفظ شود تا دیگر حوادثی همچون آتش سوزی بازار تبریز و میدان حسن آباد که موجب ایجاد آسیبهای جبران ناپذیر به بناهای تاریخی شد تکرار نشود. وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: با تلاشهای صورتگرفته درخصوص جذب گردشگر به کشور در حال حاضر ایران به جایگاه دومین کشور دنیا در سرعت رشد جذب گردشگر دست یافته است. علاوه بر آن در بخش صنایعدستی نیز با اقدامات و برنامهریزیهای انجامشده، از کشور چین سبقت گرفتهایم و هم اکنون رتبه نخست شهرهای صنایع دستی جهانی را در اختیار داریم و در ثبت میراث جهانی نیز از رتبه 11 به رتبه 9 در بین کشورهای جهان ارتقا پیدا کردهایم.