دوشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۴:۰۰ 6 سال پیش
مدیر یک اقامتگاه بومگردی در خراسان رضوی مطرح کرد:
لزوم مطالعه صحیح برای گسترش اقامتگاههای بومگردی استان
عصر سفر- مدیر یک اقامتگاه بومگردی گفت: در موضوع ارائه مجوز و گسترش اقامتگاههای بومگردی استان، باید مطالعه صحیح در مورد مکان، پیش از تاسیس اقامتگاه صورت گیرد.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایسنا، سید احمد کاظمی با بیان این مطلب، در خصوص مشکلات موجود در مورد اقامتگاههای بومگردی ضمن اشاره به این که در مورد نقدینگی با مشکل روبهرو هستیم؛ اظهار کرد: متاسفانه وضعیت در ایران به گونهای است که تا فعالیتی در حوزهای باب میشود، مردم به سرعت به دنبال آن میروند. ضمن این که ما مخالف ارائه مجوز برای راهاندازی اقامتگاهها نیستیم؛ اما نکته مهم در اینباره آن است که این امر باید با مطالعه صحیح درباره نقاط و مکانهای مختلف صورت گیرد و سپس به افزودن اقامتگاه در آن محل اقدام کرد. به این خاطر که در برخی روستاهای دورافتاده، وجود 10 اقامتگاه در یک کوچه امری مشکلساز است. همچنین در بحث راهاندازی اقامتگاهها، برگشت سرمایه موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی در خصوص فعالیت در حوزه اقامتگاههای بومگردی افزود: از سال 91 شروع به خرید و بازسازی این ملک تاریخی مخروبه کردم بدون آن که از دولت کمک بگیرم و در حدود 5 سال به طول انجامید تا با هزینههای شخصی این مکان را مرمت کردم و این امر به دلیل علاقهای بود که به این حوزه داشتم. به این خاطر که ملک مذکور، یک مکان تاریخی مربوط به زمان نادر و خانه خان و دارالحکومه قدیم رادکان بوده است.
این مدیر اقامتگاه بومگردی اضافه کرد: در حدود 54 ماه مفید بر روی این ملک کار کردم. همچنین به این دلیل که مکان تاریخی بود، در مورد بازسازی آن دچار مشکل شدم تا بالاخره میراث فرهنگی بخشهای لازم مربوط به ملک را با هزینه بنده بازسازی کردند. همچنین میراث فرهنگی در این زمان مبلغی حدود 200 میلیون تومان را برای ما مصوب کرد. این در صورتی است که بنده با هزینه شخصی برای این مکان یک میلیارد صرف کرده بودم.
کاظمی عنوان کرد: در حال حاضر تقریبا در حدود یک سال است که این اقامتگاه فعال شده و جزو سه اقامتگاه زیبای ایران به حساب میآید. خدمات این اقامتگاه بسته به میهمانان متفاوت است و مواردی از قبیل صبحانه، ناهار، شام و... به صورت شبخواب و غیره بوده و همچنین طبخ غذا در این اقامتگاه به شکل پخت با هیزم و سنتی است. به علاوه تورهایی که توسط آژانسها به این مکان آورده میشود، معمولا به صورت تکوعدهای در این اقامتگاه خدمات دریافت میکنند. همچنین موسیقی سنتی و مقامی برای میهمانان از دیگر خدمات و برنامههای موجود در اقامتگاه است.
وی در خصوص فعالیتها و برنامههای این اقامتگاه برای جذب گردشگر خارجی بیان کرد: باید گفت مسلما جذب گردشگر خارجی منافع بسیاری را در بر دارد؛ اما واقعیت این است که این مهم را یک اقامتگاه به تنهایی نمیتواند انجام دهد و کاری اساسی است که همت میراث فرهنگی را نیز میطلبد. ضمن این که متاسفانه در استان خراسان وضعیت به گونهای است که با وجود رفت و آمد مسافرخارجی، این جمعیت بیشتر مربوط به اعراب است که عمدتا برای زیارت به مشهد میآیند و به مبدا بر میگردند. حال آن که با وجود این حجم از نقاط قوت موجود در استان به ویژه رادکان، توس، نیشابور و... متاسفانه آنطور که باید و شاید توریست خارجی وجود ندارد و بر روی این مساله کار نشده است.
این مدیر اقامتگاه بومگردی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان مسئول یک اقامتگاه بومگردی به تنهایی نمیتوانم موجب جذب گردشگر خارجی و تبلیغات در اینباره باشم و لذا این امر نیاز به فعالیتهایی از سوی دولت و میراث خواهد داشت.
کاظمی ضمن اشاره به این که رادکان دارای سابقه تاریخی عظیمی بوده و قدمت آن بالغ بر 7 هزار سال است، بیان کرد: برج تاریخی رادکان در این مکان حدود 800 سال قدمت دارد که شاهکار بزرگ معماری به حساب میآید و به دست خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است. از جمله کاراییهایی که برای این سازه تاریخی مطرح شده میتوان به تشخیص فصول و اول نوروز و سال کبیسه اشاره کرد که البته متاسفانه آنطور که باید به عنوان عامل جذب گردشگر بر روی آن کار نشده است.
وی در تکمیل سخنان خود یادآور شد: ما بناهای تاریخی و قدیمی بسیاری از جمله حمامی قدیمی داریم که در حال از بین رفتن و فروریختن هستند و نیاز به رسیدگی دارند. همچنین سازهای به نام محلی «خواجه» در رادکان موجود است که نیاز به رسیدگی فوری، صرف بودجه و هزینه دارد. حتی زمانی که گردشگر را به طور مثال برای بازدید به تپه غیاثآباد و یا قلعه گبری میبریم، راه دسترسی به آن با مشکلاتی روبهروست.