شنبه ۰۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲:۰۰ 5 سال پیش
تجربه زمستان گردی در طبیعت بهاری گچساران
عصر سفر- درحالی که برف و سرما در آغازین روزهای فصل زمستان ،گردشگری را در بسیاری از نقاط کشور کم رونق کرده اما شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با طبیعتی سرسبز و هوایی بهاری بهشت زمستان گردی در طبیعت بهاری شده است.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایرنا، این روزها همزمان با نخستین ماه فصل زمستان در حالی که طبیعت در شهرستان های بویراحمد و دنا جامه سفید بر تن کرده است و تا چشم کار می کند برف است، در 100 کیلومتر جنوب آن ، دشت و دمن پوشیده از سبزه زاران است و جوشش چشمه سارها نویدبخش تجربه دلنشین بهار سرمست در دل زمستان است.
شهرستان گچساران در مساحتی به گستره 684 کیلومتر،ارتفاع 726 متر از سطح دریا و میانگین دمای سالیانه 22 درجه سانتیگراد درجنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و در این روزهای زمستانی حال و هوایی کاملا بهاری دارد.
این سرزمین زیبا که در محل اتصال استان های فارس،خوزستان و بوشهر قرار دارد به دلیل جاذبه های طبیعی،تاریخی و مذهبی و اقلیم بهاری روزهای گرم گردشگری خود را سپری می کند .
اگر قرار باشد از مسیر استان های فارس یا خوزستان وارد گچساران شوید وجود جاده های چهارخطه ایمنی سفرتان را تضمین می کند.
کوه های سربه فلک کشیده و پر چین و شکن ، دشت های سرسبز، ساحل دریاچه نیلگون سدها، جاذبه های تاریخی و گردشگری و وجود بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) از جاذبه های دیدنی پرطرفدار گچساران است.
یک گردشگر از اهالی شهرستان دنا با اشاره به اینکه بیشتر چشمه ها در شهرهای شمالی کهگیلویه و بویراحمد یخ بسته است،می گوید: شهرستان گچساران با هوای بهاری، طبیعت سرسبز و جاذبه های تاریخی بهشت زمستان گردی در کهگیلویه و بویراحمد است.
مرتضی احمدی افزود: هر ساله در فصل پاییز یا زمستان به همراه خانواده به گچساران سفر می کنیم تا ضمن زیارت از جاذبه های طبیعی و سیاحتی طول مسیر استفاده کنیم.
یک گردشگر که در مجتمع گردشگری دیل در حال پیاده روی است می گوید: این مسیر سنگ فرش 700 متری به دلیل آب و هوای بهاری در فصل سرما و سرسبزی اطراف آن آرامشی وصف ناشدنی به انسان می دهد.
او به پل چوبی کنار مجتمع گردشگری دیل اشاره کرد و افزود: این منطقه با امکانات رفاهی و زیبای اطراف آن به راستی بهشت گردشگری گچساران است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت: طبیعت این روزهای این شهرستان تجربه سفری به یادماندنی را در اذهان مسافران ثبت خواهد کرد.
الماس قبادی اظهار داشت: با توجه به قرار داشتن حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) و بیش از 130 اثر تاریخی و فرهنگی گچساران که در فهرست آثار ملی ثبت شده این شهرستان در 9 ماه از سال میزبان گردشگران پرشماری است.
وی عنوان کرد:پل خیری محمد خان و قلعه بابا کلان؛ کاروانسرای خان عوض صفوی، قلعه آرو کهنه و گنبد لیشتر از بناهای تاریخی مهم در گچساران است.
وی بیان کرد:بیش از 32 زیرساخت گردشگری در مناطق روستایی و شهری این شهرستان برای رفاه بهتر گردشگران ایجاد شده است.
الماس قبادی اظهار داشت: یک هتل چهار ستاره، یک مهمان پذیر، 6 باغ تفریحی، سه رستوران بین راهی ،چهار اردوگاه گردشگری ، یک کمپینگ اقامتی،چهار آژانس مسافرتی،چهار اردوگاه تفریحی و هشت سرویس بهداشتی از جمله طرح های گردشگری احداث شده در گچساران است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: 2 هزار پرنده مهاجر امسال در آبگیرها و سواحل رودخانههای این شهرستان فرود آمدند که محلی بی نظیر برای اقامت روزانه گردشگران است.
ولی رمضانی با اشاره به اینکه پرنده نگری یکی از شاخه های مهم گردشگری جهانی است اظهار کرد: تاکنون 20 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی زمستان گذران در زیستگاه های شهرستان گچساران مشاهده شده اند.
وی بیان کرد:انواع لکلک، حواصیل خاکستری و سفید و مرغابی سار، چنگر، کاکانی، پرستوی دریایی، گیلانشاه و بالکان از مهمترین گونه هایی استکه در آبگیرهای گچساران مشاهده شده اند.
رمضانی اظهار داشت: پرندگان شکاری نظیر عقاب شاهی، عقاب صحرایی، سنقرها، سارگپه ها و کورکورها نیز برای زمستان گذرانی در آبگیرها و سواحل رودخانه های این شهرستان کوچ کرده اند.
وی تصریح کرد: 70 درصد از گونههای آبگیرهای گچساران را آبزی و سایر پرندگان را کنار آبزی تشکیل میدهد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران محل فرود این پرندگان را سواحل دریاچه سد کوثر، رودخانه خیرآباد و زهره ذکر کرد و گفت: سواحل دریاچه سد کوثر میزبان بیشترین تعداد پرندگان است.
وی اظهار کرد: این پرندگان تا نیمه نخست اسفند در منطقه خواهند ماند و با فرا رسیدن فصل بهار و گرم شدن هوا به زادبومهای خود باز خواهند گشت.
شهرستان 126 هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.