حال تالاب‌های آذربایجان غربی خوب است

شنبه ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷:۰۰ 5 سال پیش

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان:

حال تالاب‌های آذربایجان غربی خوب است

عصر سفر- معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: حال تالاب‌های آذربایجان غربی خوب است و با بارش‌های اخیر به وضعیت مطلوب نزدیک تر می شود.

سرویس : اخبار

به گزارش پایگاه خبری «عصرسفر» به نقل از ایسنا، حجت جباری در خصوص آخرین وضعیت تالاب های استان گفت: در طی سال گذشته به  دلیل بارشهای مستمر و مناسب نزولات آسمانی و اقداماتی که اداره کل حفاظت محیط زیست استان در لایروبی انهار و کانال های منتهی به تالاب ها انجام داده بود، تالاب های استان وضعیت مطلوبی داشته و در طی سال جاری هم اگر چه بارندگی خوبی در طی پاییز وجود نداشت ولی با شروع بارندگی‌های زمستان آبگیری تالاب ها هم شروع شده است که امیدواریم در طی فصل بهار آبگیری تالاب‌ها به حداکثر خود برسد.

وی با بیان اینکه در آذربایجان غربی 30 تالاب دائمی و فصلی، لب شور یا شیرین، طبیعی و یا انسان ساخت وجود دارد، از میان آن ها 16 تالاب دائمی و 14 تالاب فصلی بوده و علاوه بر این تالاب ها، تعداد 15 آب بند و 20 مورد سد وجود دارد، افزود: همه ی این تالاب ها زیستگاه های مناسبی برای انواع گونه های آبزی و کنار آبزی بوده که تالاب های استان از عناوین مختلف بین المللی و داخلی برخوردارند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: 6 تالاب از تالاب های استان تحت عنوان 4 سایت در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده اند که تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی بابا علی، تالاب‌های درگه سنگی، شورگل و یادگارلو ( 3 تالاب در قالب یک سایت) و تالاب کانی برازان از جمله آن ها هستند.

جباری در ادامه با بیان اینکه از عناوین بین المللی دیگر می توان به ذخیره گاه زیستکره برای تالاب دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد، افزود: همچنین از عناوین ملی برای تالاب های استان می توان به تالاب دریاچه ارومیه به عنوان پارک ملی، تالاب نوروزلو به عنوان منطقه حفاظت شده، تالاب کانی برازان به عنوان پناهگاه حیات وحش و تالاب های آغ گل ماکو، گرده قیط و ممیند به عنوان منطقه شکار ممنوع اشاره کرد.

جباری با تاکید براینکه برای اطمینان از آبگیری مناسب تالاب ها باید وزارت نیرو حق آبه تالاب ها را که از طرف سازمان حفاظت محیط زیست مطالعه و مشخص شده است به رسمیت شناخته و تامین کند، اظهار کرد: در صورت عدم تامین حق آبه تالاب ها قطعاً در فصل تابستان، تالاب ها با مشکل کم آبی مواجه خواهند شد و حتی گاهی بعضی از تالاب های دائمی نیز به دلیل عدم تامین حق آبه خشک می شوند و تنوع زیستی آن از بین می رود.

وی با اشاره به اینکه در طی سال های گذشته اقدامات زیادی برای احیا تالاب ها در سطح استان انجام گرفته که از جمله مهم ترین آنها می توان به احداث کانال با بستر سنگی، لایروبی کانال های آبرسانی، سنگ چینی حاشیه تالاب ها، نصب دریچه های انتقال آب به تالاب ها و احداث دیواره های حفاظتی به منظور نگهداشت آب در تالاب ها اشاره کرد، ادامه داد: در طی سال جاری نیز بیش از 90 کیلومتر انهار و کانال های منتهی به تالاب های استان لایروبی شده که موجب تسهیل آبگیری تالاب ها شده است.

جباری در خصوص اقدامات صورت گرفته جهت اکوتوریسم تالاب ها گفت: در تالاب کانی برازان ساختمان پرنده نگری، اسکله چوبی و سرویس های بهداشتی احداث شده که در حال حاضر مورد استفاده بازدید کنندگان قرار می گیرد همینطور یک آلاچیق چوبی پرنده نگری نیز در دست احداث می باشد و همچنین مطالعات گردشگری تالاب کانی برازان شهرستان مهاباد در قالب پروژه پز (Pez) در حال نهایی شدن است. همچنین غیر از تالاب کانی برازان در تالاب سولدوز در شهرستان نقده نیز سکوهای مناسب برای نشستن و همی نطور یک آلاچیق چوبی پرنده نگری احداث شده که هم اکنون مورد استفاده گردشگران قرار می گیرد.