سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵:۰۰ 6 سال پیش
تاثیر توافق تجاری پکن و واشنگتن بر بخش هنری چین
عصر سفر- دنیای کسبوکار درپی دستیابی توافق تجاری اولیه بین چین و آمریکا، نفس راحتی کشید، اما این توافق چه تاثیری بر هنر و عتیقهجات پکن خواهد داشت.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از ایرنا، این توافق، تعرفه های مجازاتی بر کالاهای چینی در ازای تعهد پکن به خرید محصولات کشاورزان آمریکایی را کاهش می دهد یا حذف می کند، اما هنوز زود است این آسودگی به تجاری سرایت کند که متخصص در آثار هنری و عتیقه جات چین هستند.
بخش هنر و عتیقه جات چین به موجب تصمیم دولت آمریکا متحمل تعرفه 15 درصدی شده است. توافق جدید به جای حذف این تعرفه ها، احتمالا آن را به نصف کاهش می دهد و به 7.5 درصد می رساند. تعرفه های آمریکا بر 120 میلیارد دلار کالای چینی، حراجی ها، دلالان و آثار هنری و عتیقه جات چین را نیز در بر می گیرد.
اگرچه هنوز متن نهایی این توافق منعقد نشده و به امضای مقام های دولتی نرسیده، واشنگتن با اصلاح تمهیدات تعرفه ای موافقت کرده است. پیتر تومپا (Peter Tompa) مدیر گروهی فعال در واشنگتن تحت عنوان ائتلاف میراث جهانی به پایگاه خبری آرتنت گفت: دلایلی برای امیدواری وجود دارد، اما باید دید کی توافقی برای حذف تعرفه ها بر هنر و آثار عتیقه منعقد خواهد شد.
تعرفه های آمریکا علی الخصوص بر جهان هنر تاثیر شدیدی دارد، زیرا در مورد همه آثار هنری چینی خلق شده در 100 سال گذشته، حتی آثاری که از کشورهای دیگری به غیر از چین به آمریکا وارد می شود، اعمال می شود.
جیم لالی (Jim Lally) عضو شرکت آمریکایی J.J. Lally & Co. Oriental Art گفت: مجموعه داران و دلالان آمریکایی به ندرت اقلام هنری را از چین وارد می کنند، زیرا پکن صادرات همه عتیقه جات چینی را ممنوع کرده است.
وی افزود: اما تعرفه های آمریکا در مورد همه آثار هنری چین به کار می آید، صرف نظر از مکان کشف آن، از اینرو مجموعه داران آمریکایی نمی توانند هیچ یک از آثار هنری چین را بدون پرداخت تعرفه، وارد کنند.
لالی قصد دارد به تاسی از حراجی های کریستیز و ساتبیز، درخواستنامهای را برای مستثنی شدن از تعرفه های وارداتی آمریکا تنظیم کند.
حراجی ساتبیز در درخواستنامه خود خواستار مستثنی شدن آثار هنری از تعرفه ها شد و اینگونه استدلال کرد که این درخواست، درست است، زیرا تعرفه بر کالاهای چینی تنها به شرکت های آمریکایی و منافع آمریکا لطمه می زند. این حراجی یادآور شد چین و آمریکا در حال حاضر، نماینده بزرگترین و سومین بازار بزرگ هنری در جهان هستند.