چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۹:۰۰ 5 سال پیش
رییس هیئت مدیره گروه شرکتهای انیاک عنوان کرد:
اهمیت وجود زیرساختهای مناسب برای جذب گردشگر
عصر سفر- رییس هیئت مدیره گروه شرکتهای انیاک گفت: هرچند جاذبه های توریستی هر کشوری برای جذب گردشگر مهم است اما زیر ساخت های آنلاین، توزیع الکترونیکی و همچنین اتصال به شبکه های توزیع محتوا، اهمیتی کمتر از جاذبه ها ندارد.
سرویس : اخبار
ناصر حجازیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصر سفر» با اشاره به اینکه صنعت گردشگری در سالهای اخیر به سمت الکترونیکی شدن رفته است، گفت: صنعت گردشگری در دهه اخیر علاوه بر حرکت به سمت زیر ساختی شدن، ماهیت آنلاین نیز پیدا کرده و از شکل سنتی خود خارج شده است. به همین دلیل کشورهای که در این حوزه پیشرو بوده اند، توانسته اند بیشترین جذب گردشگر را به خود اختصاص دهند.
رییس هیئت مدیره گروه شرکتهای انیاک افزود: اهمیت حضور در شبکه های آنلاین کمتر از جذابیت های فرهنگی – گردشگری و حتی تاریخی یک کشور نیست و امروزه نیز شاهد آن هستیم که درجه اهمیت بالاتری پیدا کرده است.
حجازیان با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد رشد و شکوفائی وب سایتهای فروش خدمات گردشگری در کشور بوده ایم تاکید کرد: کار زیر ساختی مهمی هنوز اتفاق نیافتاده، همچنین امکانات و خدمات آنلاین شده در کشور در اختیار شبکه های جهانی توزیع این محتوا قرار نگرفته است به همین دلیل در اتصال به ظرفیتهای خارجی کار خاصی نیز صورت نگرفته است و تنها توسط آژانس های خدمات مسافرتی این اتصالها به سرویسهای داخل کشور هدایت شده است و از آنجایی که آژانسها مجموعه های آی تی محور نمی باشند این خدمات تنها در حد رفع نیاز فوری و خاص آن آژانس عملیاتی شده است.
وی تصریح کرد: گروه شرکتهای انیاک با توجه به سوابق کاری و حوزه فعالیتی خود در صنعت فن آوری اطلاعات و ارتباطات، با شناسائی این خلا و جذب نیروهای تخصصی حوزه و دامین اکسپرتهای این صنعت از چند سال گذشته بصورت کاملا تخصصی و زیرساختی نسبت به ایجاد امکانات مورد نیاز و فراهم آوری ابزارهای سرویس محور اقدام نموده و با مطالعات و بررسی های انجام شده توسط کارشناسان مجرب داخلی و خارجی سعی نموده است بعنوان یک هاب در منطقه به فعالین حوزه گردشگری خدمات ارائه نماید.
رییس هیئت مدیره گروه شرکتهای انیاک با بیان اینکه ایجاد زیر ساختها توسط تک تک مجموعه های فعال در خدمات گردشگری بصورت مستقل بار هزینه ای سنگینی دارد گفت: مجموعه های فعالی که در حوزه گردشگری اقدام به تولید زیرساخت کرده اند، همواره مشکل قیمت تمام شده سرویس را دارند و از آنجایی که شغل دفاتر فروش خدمات گردشگری ایجاد دپارتمان های آی تی و راهبری تیمهای تخصصی این حوزه و مدیریت عملیات سرویسهای مبتنی بر فن آوری اطلاعات نمی باشد، ورود فعالین این صنعت به حوزه آی تی را اتلاف زمان و هزینه دانست و تصریح کرد: بدلیل تنوع و تعدد سرویسها و بستر های عرضه خدمات و رقابتی بودن قیمتها، آژانس هایی که به این حوزه ورود کرده اند در آینده نزدیک توان رقابت را از دست خواهند داد و بدلیل سرمایه بالای صرف شده مجبور به ادامه مسیر و صرف هزینه های بیشتر یا ترک مسیر و دور ریختن کلیه هزینه های انجام شده خواهند بود .
وی ادامه داد: به همین منظور باید شرکت ها و مجموعه های در قالب ارائه دهندگان سرویس در کشور وجود داشته باشند تا هر مجموعه شغل و کار خود را انجام داده و آژانس ها بیشتر دغدغه فروش و توسعه کیفیت و تنوع محصولا و خدمات را داشته باشند. انیاک نیز با همین رویکرد تلاش کرده است با حضور کامل در کنار فعالان این صنعت نسبت به شناسائی نیازها و ایجاد بسترهای مورد نیاز اقدام و با ارزان سازی کارمزدهای خدماتی فضای ارائه خدمات کاملا تخصصی و اقتصادی را فراهم آورد.
حجازیان با اشاره به زیر ساختهای اعتباری و سیستمهای پرداخت در سطح بین الملل همچنین سوابق تخصصی انیاک در این حوزه اظهار کرد: در سطح بین الملل سرویسی با نام اختصاری BSP وجود دارد که توسط IATA (انجمن بین المللی حمل ونقل هوایی) راهبری می شود و بعنوان حلقه اتصال مالی ارکان صنعت، تسهیلات بسیار عمده و موثری را به کلیه حلقه ها و زنجیره های فعال در حوزه گردشگری بخصوص حمل و نقل هوائی ارائه میدهد، ایران بدلیل تحریم ها اصطلاحا بی اس پی کانتری نیست و این موضوع موجب شده است تا مراودات مالی و اعتباری کاملا به شکل سنتی ادامه یابد و پروسه های اجرایی بسیار دست پاگیر و بازدارنده به ارائه دهندگان سرویسهای گردشگری از جمله ایرلاین ها و آژانس ها تحمیل کرده است. انیاک با عقد تفاهم با یکی از بانکها در صدد است با ایجاد زیر ساخت BSP در کشور تسهیلات و خدمات مربوطه را فراهم نموده و در این زنجیره ارزش گام دیگری در راستای نیازهای فعالان گردشگری کشور بردارد.
رییس هیئت مدیره گروه شرکتهای انیاک در خصوص ایجاد سامانه EniacGDS توسط این مجموعه گفت: EniacGDS یک سامانه ارتباطی میان صاحبان کسب و کار خدمات مسافرتی و مجموعههای خدمت رسان در صنعت گردشگری است و به طور کلی سامانههای با این مشخصات و سطح سرویس در کشور بصورت جدی شکل نگرفته است و انیاک بعنوان یکی از متولیان این زیرساخت اقدام به سرمایه گذاری و توسعه سرویسهای مورد نیاز نموده است. سامانههای موجود اغلب توسط آژانسها جهت توزیع خدمات آنلاین به مشتریان بصورت مستقیم و یا از طریق آژانسهای همکار میباشد.
حجازیان خاطرنشان کرد: سامانههای مشابه بیشتر مجموعههائی هستند که سعی کردند زیرساختها را در اختیار رقیبان خود قرار داده و از ظرفیت فروش رقیبان بدلیل ضعف آنها در دراختیار داشتن خدمات آنلاین استفاده کنند. اما در پلتفرم EniacGDS بیشتر موضوع سرویس پروایدری مطرح است و سرویس دهنده وارد بیزینس نمیشود و این امر باعث میشود همه فعالین فقط با ماهیت زیرساخت از این پلتفرم استفاده نمایند.
وی در پایان بیان داشت: نرم افزار EniacGDS در حال حاضر برروی زیرساختهای داخلی و اتصال به ظرفیتهای داخلی کشور تمرکز کرده است اما در سالهای بعد برای اتصال به شبکه جهانی نیز تلاش خواهد کرد و به همین دلیل امسال در نمایشگاه فیتور 2020 اسپانیا حضور داشتیم که تقریبا نطقه شروع این موضوع بود.