دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸:۰۰ 8 سال پیش
منافع سازمانهای گردشگری از بازاریابی پایدار
عصر سفر- بازاریابی پایدار علاوهبر اینکه یک مسوولیت اخلاقی برای کسب و کارها به شمار میآید، منافع قابل توجهی نیز به همراه دارد. برای شرکتهای گردشگری که روشهای خود را پایدارتر میکنند، سه دسته اصلی منفعت وجود دارد. منافع مالی، منافع بقا و منافع کاتالیزوری از این جمله هستند.
سرویس : اخبار
به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از دنیای اقتصاد،کاهش هزینههای عملیاتی به کمک کارآیی و آگاهی کارکنان، صرفهجویی در هزینه و حمایت از اقتصاد محلی سه منفعت مالی هستند که با استفاده از روشهای بازاریابی پایدار عاید کسب وکارهای گردشگری میشود.
در همین حال، حفظ منافع محیطزیست با حفاظت از منابع؛ حفظ سیمایی جذاب برای مقصد، با مدیریت و نگهداری محیطی جذاب و سالم برای محیطزیست مقصد و کیفیت زندگی؛ تبعیت از قانون، در صورتیکه دولتها برای کسبوکارها الزامات اجباری قائل شوند تا به لحاظ زیستمحیطی مسوولتر شوند و تولیدات کربنی خود را کاهش دهند؛ تبعیت از خطمشیهای خرید کسبوکار – به – کسبوکار؛ اجتناب از روابط عمومی منفی و حفظ سیمای عمومی مثبت؛ حفظ روابط خوب با همسایگان و افزایش حمایت از سوی جامعه محلی و... از جمله منافع بقا به شمار میآیند. در همین حال، دستیابی به تمایز محصول و مزیت رقابتی از طریق ایجاد مشترک محصولات و نوآوری که ممکن است شامل توسعه محصولات دوستدار محیطزیست و برآوردن معیارهای عضویت در طرحهای گواهی سبز نظیر گرین گلوب (کره سبز) باشد یکی از منافع کاتالیزوری بازاریابی پایدار برای سازمانهای گردشگری است. روی آوردن به بازارهای هدف جدید و اضافی مصرفکنندگانی که از اثرات خود بر محیطزیست آگاهترند و مایلند پول بیشتری بابت «محصولات و خدمات سبز» بپردازند؛ برآوردن انتظارات و خواستهای فزاینده مصرفکنندگانی که دغدغه بیشتری نسبت به تاثیر تصمیمات خرید خود دارند و عرضه محصولات تامینکنندگانی که گواهی سبز دارند به مشتریان کسبوکار نیز از جمله دیگر منافع کاتالیزوری به حساب میآیند. سازمانهایی که روی این منافع سرمایهگذاری میکنند نخست باید چگونگی تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی را که هدفش پیشرفت به سمت گردشگری پایدار است، درک کنند.
منبع: کتاب شناخت توسعه پایدار گردشگری/ دفتر پژوهشهای فرهنگی