رفع مشکلات بوم‌گردی‌ها با استفاده از ظرفیت ستاد ملی کرونا

پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵:۰۰ 5 سال پیش

پیشنهاد رییس فراکسیون گردشگری مجلس؛

رفع مشکلات بوم‌گردی‌ها با استفاده از ظرفیت ستاد ملی کرونا

عصر سفر- رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختیارات ستاد ملی کرونا در شرایط بحرانی کنونی، اظهار کرد: می‌توان با استفاده از دستور گرفتن از این ستاد، بسیاری از قوانین موجود را برای کمک به رفع مشکلات بوم‌گردی‌ها اصلاح کرد.

سرویس : اخبار

به گزارش پایگاه خبری «عصرسفر» به نقل از ایسنا، «محمدرضا دشتی اردکانی» در نشست با اعضای جامعه حرفه‌ای بومگردی کشور که شب گذشته با هدف رسیدگی به مشکلات این بخش از فعالان گردشگری کشور برگزار شد، با تایید میزان بسیار کم تسهیلات دولت برای پرداخت خسارت به این بخش، اظهار کرد: وام شش میلیون تومانی برای کمک به خسارت دیدگان کرونا در واقع توهین به این قشر است لذا کاش چنین مبلغی به عنوان تسهیلات به این حوزه تعلق نمی‌گرفت.

وی با اشاره به ضرورت اصلاح و رفع اشکالات قوانین مربوط به حوزه بومگردی‌ها، تصریح کرد: باید فعالان این بخش، اشکالات و ضعف‌های قانونی موجود را شناسایی و اعلام کنند چرا که به عنوان رئیس فراکسیون گردشگری مجلس کاملاً آماده پیگیری رفع آنها هستیم.

رئیس فراکسیون گردشگری و نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی به مشکلات بیمه‌ای و مالیاتی مطرح شده از سوی این جامعه نیز اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی ظرفیتی گسترده در زمینه قانون‌گذاری و رفع مشکلات قانونی دارد و باید بسیاری از این مشکلات، از جانب چنین ظرفیتی برطرف شود چرا که بعضاً دستگاه‌هایی همچون امور مالیاتی و وزارت میراث فرهنگی نیز با توجه به حدود اختیارات خود، نمی‌توانند در این حوزه به علت وجود چنین قوانینی اقدام به رفع مشکلات کنند.

وی در رابطه با تاثیر ستاد ملی کرونا و ظرفیت این بخش عنوان کرد: زمانی که تمام تصمیمات کشور با توجه به بحران فعلی در حوزه دستورات ستاد ملی کرونا می‌گنجد می‌توانیم با استفاده از دستور گرفتن از این ستاد بسیاری از قوانین موجود را برای کمک به بوم‌گردی‌ها اصلاح کرد.

دشتی اردکانی در رابطه با اهمیت گردشگری هم خاطرنشان کرد: گردشگری، صنعتی سبز و پاک است که تا سال 2050 میلادی با وجود حذف بسیاری از مشاغل و صنایع در دنیا همچنان با قدرت فعالیت خواهد کرد لذا باید نسبت به رفع مشکلات این صنعت با توجه به اهمیت آن در حوزه اقتصاد اهتمام کرد.

وی از بومگردی‌ها خواست در تدوین و کمک به نگارش سند گردشگری کشور همت کنند تا حتی در صورت تایید این سند از سوی وزارت مربوطه، آن را از جانب مجلس پیگیری کنند.

وی توجه دولت و مجلس به این صنعت را ضروری خواند و در مورد مصداق این موضوع تصریح کرد: قرارداد مابین ایران و چین تاکنون بدون تغییراتی که ممکن است در آینده در آن اعمال شود، دارای 9 بند است که دو بند از آن به حوزه گردشگری اختصاص دارد و این دو بند قانونی گویای اهتمام نظام جمهوری اسلامی به گردشگری است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: از طرفی شکل‌گیری فراکسیون گردشگری برای اولین بار در مجلس شورای اسلامی نیز به وضوح نشان از اهمیت این صنعت برای مسئولان کشورمان دارد.رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی: قرارداد مابین ایران و چین دارای 9 بند بوده که دو بند از آن به حوزه گردشگری اختصاص دارد.

رییس فراکسیون گردشگری مجلس در شورای اسلامی به اهمیت بومگردی‌ها در رونق مشاغل روستایی و پویای مناطق مختلف کشور و توزیع گردشگر در کشور اشاره کرد و گفت: بعضاً زندگی در برخی از نقاط سخت کشور با وجود بومگردی‌ها تسهیل و ممکن شده است بنابراین باید نسبت به حفظ دو هزار  بومگردی موجود در کشور تلاش کنیم.

سفر و گردشگری کرونا نمی‌آورد

دشتی اردکانی با بیان این که سفر کرونا نمی‌آورد، گفت: کرونا مهمان امروز و فردای ما نیست و باید با این مسئله سازگار شویم از طرفی با توجه به افسردگی مردم به دنبال شیوع کرونا، محتملاً سفر اتفاق می‌افتد لذا باید با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و فاطله گذاری اجتماعی، گردشگری را رونق بخشیم و در این باره تبلیغ و فرهنگ‌سازی کنیم.

وی افزود: بنا بر آمارهای موجدو در کشور و استان، در روستاهای با جمعیت 20 تا 500 خانوار، کرونا کمتر دیده شده و موارد ابتلا نیز عمدتاً متعلق به خارج از روستاها بوده است که این مسئله نشان می‌دهد اگر مردم به خصوص بوم‌گردی‌ها رعایت کنند، می‌توان با وجود کرونا، گردشگری را رونق بخشید.

رییس فراکسیون گردشگری مجلس: زمان آن رسیده که گروه‌های جهادی به کمک سرمایه‌های فرهنگی کشور بشتابند.وی به ظرفیت‌های گردشگری کشور و برخی از مشکلات کشور به خصوص در زمینه مطالبات مربوط به مرمت و توجه به بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بودجه کافی برای مرمت و توجه به چنین زیرساخت‌هایی وجود دارد اما باید فرهنگ فعالیت‌های جهادی در حوزه میراث فرهنگی را تقویت کنیم همانطور که اخیراً قلعه خرگوشی اردکان و چند بنای یزد به همت گروه‌های جهادی و دانشجویی با اعتباری بسیار ناچیز مرمت شد.

نماینده مردم اردکان افزود: دغدغه بومگردی‌ها نسبت به حفظ میراث فرهنگی بجاست چرا که میراث فرهنگی و گردشگری و سایر زیرساخت‌های این صنعت، زنجیره‌های به هم تنیده‌ای هستند که نمی‌توان آن‌ها را از هم جدا دانست و زمان آن رسیده که گروههای جهادی به نجات سرمایه‌های فرهنگی کشور بشتابند.

وی آینده روشنی را برای کشور متصور شد و گفت: با توجه به خودکفایی کشور به خصوص در حوزه صنعت نفت و فشار حداکثری دشمنان، به نظر می‌رسد نهایتا تا دو سال آتی، آینده کشور بسیار روشن باشد و مشکلات موجود به پایان برسد.

نجات بومگردی‌ها با اصلاح قوانین و تسهیل شرایط

«مازیار آل داوود» رییس جامعه حرفه‌ای بومگردی‌های کشور نیز در این نشست اظهار کرد: کسب درآمد و تجربه پویایی اقتصاد با توسعه بومگردی‌ها تجربه شده است و زمان آن رسیده با اصلاح قوانین و تسهیل شرایط بخش زیادی از اقتصاد کشور مربوط به بومگردی‌ها را رونق دهیم.

وی با اشاره به تاثیر ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی در منقلب شدن روستاها، گفت: زمانی که برای اولین در برخی از روستاها مانند خور و بیابانک، بومگردی‌هایی ایجاد شدند، نه تنها جمعیت از دست رفته روستاها بازگشتند بلکه تا قبل از شیوع کرونا شاهد هجوم جمعیت بسیار زیادی به روستاها در اواخر هفته بودیم.

وی به درآمدزایی قابل توجه در روستای خود اشاره کرد و گفت: به دنبال ایجاد بومگردی در روستای من، هفته‌ای 50 میلیون تومان به 70 خانوار در روستا تزریق می‌شود که در این این خانوارها از پیرزن 70 ساله تا فرد ناتوان و کودک روستایی منتفع می‌شوند اما تنها تفاوتی که در این باره شاهد بودیم، تغییر گردشگران خارجی به داخلی پس از نوسانات در کشور و تغییر ماهیت درامد از دلار به ریال بود.

مسئول جامعه بومگردی‌های کشور تاکید کرد: چند بومگردی در یک روستا منجر به خودکفایی و ایجاد اشتغال و توسعه پایدار محلی شدند و ارزش زندگی روستایی افزایش یافت اما در حال حاضر روستاها با توجه به انفعال و حمایت نشدن بومگردی‌ها، رها شده‌اند بنابراین نباید اجازه از دست رفتن چنین سرمایه‌هایی را بدهیم.

وی با اشاره به درک بومگردی‌ها از شرایط دولت، تصریح کرد: شرایط دولت برای ما پذیرفتنی است اما خواستار این مسئله هستیم که بار اضافه‌ای به مشکلات ما نیفزایند و با درک شرایط بومگردی‌ها و آسان‌گیری و رفع برخی از موانع، این زیرساخت‌ها را نجات دهند.

«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست از همت مجلس به خصوص رییس فراکسیون گردشگری در مورد پیگیری مشکلات صنعت گردشگری یاد کرد و گفت: تاکنون هیچ نماینده‌ای به این اندازه صنعت گردشگری را مورد حمایت و توجه قرار نداده و این مسئله در یزد بسیار ارزشمند است.

وی به ظرفیت بومگردی‌های یزد در توسعه روستاها و حتی بافت تاریخی یزد اشاره کرد و مقابله با از دست رفتن چنین زیرساخت‌هایی را ضروری خواند و در این باره خواستار حمایت از بومگردی‌ها شد.