مهمانی در خانه‌ی آقای بازیگر

پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۷:۰۰ 7 سال پیش

مهمانی در خانه‌ی آقای بازیگر

عصر سفر- این‌روزها زیاد از جلوی خانه‌ی عزت‌الله انتظامی، از برجسته‌ترین بازیگران تئاتر و سینمای ایران عبور می‌کنم. بازی‌های او در فیلم‌ها، سریال‌ها و تئاترها به‌ یاد ماندنی است.

سرویس : فرهنگ

به گزارش پایگاه خبری «عصر سفر» به نقل از همشهری، چندسالی است خانه‌اش به خانه‌موزه‌ تبدیل شده است؛ خانه‌موزه‌ی استاد عزت‌الله انتظامی. در کنار خانه‌های بلند و برج‌های تو در تو، این خانه با نمای آجری و دری بزرگ، به‌خاطر عزت‌الله انتظامی از تغییر، در امان مانده است. آرزوی او هم همین بوده است که خانه‌اش، خانه بماند، موزه‌ بشود، اما برجی بلند جایش را نگیرد.
به او لقب «آقای بازیگر» داده‌اند و نامش، خانه را به همان شکل، در کنار خانه‌های تغییر شکل یافته‌ی محله‌ی قیطریه نگه داشته و حالا به تماشای خانه‌موزه‌اش می‌رویم.
مهرناز ستوده راهنمای موزه، بخش‌های گوناگون موزه را معرفی می‌کند. مجسمه‌هایی از گروه باران در سالن نشسته‌اند. در بخش شهرفرنگ اگر چشم بگذاری در پشت چشمی شهرفرنگ، فیلم استاد را می‌بینی که با چه حسی ماجرای واردشدنش به عرصه‌ی تئاتر را بیان می‌کند.
در کتاب شناخت‌نامه‌ی عزت‌الله انتظامی با نام «عزتم، بچه‌ی سنگلج»، یادداشتی از «ژان‌کلود کریر»، فیلم‌نامه‌نویس و بازیگر فرانسوی، می‌خوانیم: «هیچ دستوری برای ستاره‌شدن و ستاره‌ماندن وجود ندارد. باید دارای یک نگاه، یک حضور، جذابیتی آنی و چهره‌ای آشنا، حتی پیش از نخستین دیدار بود. باید دارای یک دم، یک حس و تمام ویژگی‌هایی بود که لغت روح را معنی می‌کند.»
یکی از دیوارهای اتاق با نام بازیگران و هنرمندان قدیمی زینت داده شده است؛ از فتحعلی آخوندزاده و میرزا آقاخان تبریزی تا علی حاتمی، داود رشیدی و...
«آیینه‌ی جادویی» راهرویی است که عنوان تئاتر به زبان‌های مختلف بر آن نقش بسته است. در بخشی از این موزه می‌توانید پوسترهای تئاتر  را ببینید؛ تئاترهایی که عزت‌الله انتظامی در طول چنددهه در آن‌ها بازی کرده است.
در تماشاخانه‌ی زمان، سالن نمایش کوچکی می‌بینید و ماکت هنرمندان آن زمان که در حال اجرای یک نمایش هستند. این موزه یک بخش تحقیقاتی هم دارد که دانشجویان هنر و تئاتر می‌توانند در این بخش با تاریخچه‌ی اجراها آشنا شوند و برای تحقیق از این مکان استفاده کنند.
یک سالن نمایش هم در زیرزمین هست. این سالن بعدها ساخته شده و قبلاً در ساختمان خانه نبوده و حالا نمایش‌های گوناگونی در آن اجرا می‌شود.
در پشت‌بام این بنا، کافی‌شاپی برای پذیرایی از بازدیدکنندگان هست. بد نیست بدانید که روند تبدیل خانه‌ی عزت‌الله انتظامی به موزه، از سال 1391 آغاز شد و در سال 1393 این‌کار به سرانجام رسید و رسماً خانه‌موزه‌‌ی استاد عزت‌الله انتظامی افتتاح شد.
هرروز به جز شنبه‌ها، از ساعت 9 تا 19، زمان مناسبی است که به دیدن این خانه‌موزه بروید. نشانی‌اش: تهران، قیطریه، بلوار اندرزگو، روبه‌روی بلوار کاوه، کوچه‌ی احمدی، پلاک